11 Haziran 2016 Cumartesi




Tavuk Dolmasi
1 adet butun tavuk
1 sb pirinc
2 adet sogan
1 tatli kasigi karabiber
Tuz
1 fincan kus uzumu
1 yemek kasigi tepeleme tereyegi
2 yemek k siviyag
Ic harcipisirmek icin su
Yapilisi
Ilk once tavugumuzu temizleyip yikayalim ve firinda pisirmek istedigimiz tebsiye koyolim
Soganlari ince ince dograyip yag ile tavamizda kavuralam ve yikamis oldugumuz piricleri uzerine dokup karistiralim karabiber tuz kusuzumu ekleyelim istege gore ic fistik kestane de koyula bilir biraz kavurup 1 sb su ile pisirelim ama biraz diri kalsin tovugun suyu ilede firinda pisecek. Resinde gosterdigim gibi icini doldurduktan sonra but tarafina derinin altinada koyalim ki bereketli bir pilavimiz olsun . islemimiz bitince igne ile tacugumuzun karnini dikelim ve firin posetimize koyalim uzerine resimdeki gibi goz karari tereyagi koyup kapatalim ve igne ile ust kisimlardan 5 yerini delelim 200 derecede yaklasik 1 1bucuk saat uzeri kizaranadek pisirelim
Iftarlarimiz icin harika bir yemek agiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder