6 Haziran 2016 Pazartesi


Laz boregi tatlisi
20 adet baklavalik yufka
250 gr tereyagi
Muhallebisi icin
1 litre sut
4 kasik tepeleme un
2 kasik nisasta
Yarim sb seker
1 yumurta
1 paket venilya
Serbeti icin
3 sb seker
3 sb su
Yapilisi
Firin tepsimize 2 adet yufka koyup
Erittigimiz tereyagini firca yardimi ile surelim bunu 5 kez toplam 10 yufka olacak 11 ve 12ci yufkayi yanlamasina koyup tepsiden disari sarkittiralim muhsllebiyi dokup sarkan kisimlari katlayalim ki disina muhallebimiz tasmasin geri kalan 8 yufkayida arasini yaglayarak koyalim vebekletmeden keselim kesimi biraz dikkat istiyor .kestikten sonra geri kalan yagimizi uzerine dokelim 1 gece dolapta uzeri streclenmis olarak beklerse daha guzel oluyor. Findigi ister muhallebiye ister uzerine atabilirsiniz 280 derecede pisirin pisirdigimiz serbetide uzerine dokun
Serbet soguk tatli sicagi cikmasi yani biraz ilimasi gerekir . bakmayin boyle uzun uzun yazdim ama cok kolay ve coook lezzetli

1 yorum: