11 Ağustos 2016 Perşembe

Tahinli rulo gombe

Tahinli rulo gömbe
1 sb ılık süt
1 buçuk su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
Bir fiske tuz
Yeteri kadar un
Bu ölçü fırın tepsisine tam geliyor . İlk önce magzemelerimizden yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve altı parçaya boluyoruz . Her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz . Yaklaşık 2 sb tahin 1 çay bardağı şekeri karıştırıp  açtığımız 5 parçanın üzerine suruyoruz . Ve ust uste koyup en ustune tahinsiz parçayı koyup mardane yardımı ile kare şeklinde açıyoruz . Açılmış hamurumuzu iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz . Kestiğinizde parçaları çamaşır sıkar gibi sıkıp tepsimize koyuyoruz hepsine aynı işlemi uygulayip üzerini yumurta sarısı surdukten sonra fırının içinde çalıştırmadan mayalanana dek bekletiyoruz ve 180 derecede kızarana kadar pisiriyoruz . Çok doyurucu oluyor şiddetle tavsiye ediyorum😆🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder