10 Ağustos 2016 Çarşamba

Galete ünlü borek

Galeta unlu börek
4 adet yufka
1 sb sıvı yağ
2 sb su
Beyaz peynir
Galeta unu
Bir börek bu kadar basit ama o kadar da lezzetli nasıl oluyor diye sormayın bende cozemedim ama ba yıl din
Yufkamazin 1 tanesini alıp düz bir zemine seriyoruz ve karıştırdığınız su ve yağı duruyoruz bu işlemi ust uste 4 yufkayada uyguluyoruz yufkaları ilk önce 4 e sonra her bir parçayı da 5e biliyoruz 20 parcamiz oluyor . Peynirimizi koyup kenarını kaçırmadan seriyoruz . Sarma işlemi bitince ilk önce kalan yağlı suyumuza batırıp sonra galete unumuza batırıp fırın tepsisine koyuyoruz ve kızarıncaya dek 200 derecede pisiriyoruz.😋🤗😘 Püf püf bir börek oldu birde bu boregin kremalisi var deneyinde yorumlarımi mutlaka paylasirim şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder