22 Ağustos 2016 Pazartesi

Haşhaş ezmesi gömbe


Hashasli gömbe
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı şeker
1 fiske tuz
1 paket kuru maya
1 çay bardağı sıvı yağ
Yumurtanin beyazı içine sarısı üzerine
Arasına sürmek için 5 yemek kaşığı haşhaş ezmesini yaklaşık 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı şeker ile karistiriyoruz.
Öncelikle hamurumuzu altı parçaya bölüp yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Üzerini haşhaş ezmesini şurup ust uste koyuyoruz. En usteki parçaya surmuyoruz . Biraz açıp şeritler halinde kesiyoruz. Çamaşır sıkar gibi yapıp şekil verdikten sonra yuvarlak borcama koyuyoruz
Hamurların hepsi bitince yumurta sayısını surup 20 dk mayalanmaya bırakıyoruz. Kabaran hamurumuzu 180 derecede kızarana kadar pisiriyoruz AFİYET BAL SEKER OLSUN 😴😴😴 Ben yataaar😴😴😴😴😴

1 yorum:

  1. MGM Resorts Completes Casino Rebrand in NJ
    MGM Resorts International has completed the rebranding of 여주 출장마사지 its casino property 나주 출장마사지 in New 부천 출장안마 Jersey. The 경산 출장샵 brand, which will now operate 성남 출장안마 as Caesars

    YanıtlaSil